Nieuws

Value8 stelt publicatie jaarverslag nogmaals uit

Investeringsmaatschappij Value8 stelt, vanwege de ophef rondom dochterbedrijf BK Group, het publiceren van het jaarverslag wederom uit en zal het jaarverslag publiceren zonder accountantsverklaring.

Dat meldt Value8 in een persbericht. "Thans wordt verwacht dat het jaarverslag inclusief de jaarrekening uiterlijk woensdag 17 mei 2017 zal worden gepubliceerd. De jaarrekening zal op dat moment (nog) niet van een accountantsverklaring zijn voorzien […]", aldus Value8.

Onlangs raakte een van de dochterbedrijven van Value8, BK Group, in opspraak vanwege het mogelijk meewerken aan belastingontduiking en witwaspraktijken. Hierdoor kan volgens de investeringsmaatschappij de accountant de jaarrekening nog niet voorzien van een accountantsverklaring: "De accountant heeft naar aanleiding van de perspublicaties aangegeven dat het moment van het verstrekken van een accountantsverklaring voor Value8 afhankelijk is van nadere informatie omtrent BK Group. Value8 kan op dit moment geen inschatting geven van de termijn die daarmee gemoeid is, maar zal trachten de periode zo kort mogelijk te houden."

Moeizaam jaar

Value8 zegt verder de negatieve publiciteit te betreuren, die naar haar oordeel eenzijdig is "en geen goede weerslag vormt van de positieve fundamentele ontwikkelingen bij Value8 en de ruime meerderheid van bedrijven en belangen die door Value8 worden gehouden". Value8 heeft het management van BK Group om feitelijke informatie gevraagd over de in de media genoemde kwesties, maar heeft "op dit moment geen reden om aan te nemen dat BK Group zich niet aan de geldende regelgeving houdt".

Value8 miste eind april de eerste deadline voor het publiceren van de jaarrekening, vanwege "vertragingen in het controleproces". De investeringsmaatschappij heeft toen wel voorlopige jaarcijfers op de website gepubliceerd. Daaruit bleek dat 2016 een moeizaam jaar is geweest voor de beursgenoteerde investeringsmaatschappij; het resultaat toekomend aan aandeelhouders komt over 2016 uit op 2,4 miljoen euro (6,2 miljoen in 2015). Na het afboeken van goodwill blijft er onder de streep 8 ton over.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.