Nieuws

Supportersclub ontkent fraude

De Stichting Supportersclub Oranje ontkent stellig dat bestuurders van die organisatie zich zouden hebben verrijkt met geld uit de clubkas.

Volgens de supportersclub wordt het budget alleen gebruikt voor activiteiten bedoeld voor de fans en voor zakelijke overeenkomsten met partijen die deze organiseren. De organisatie reageert daarmee op een artikel van onderzoekswebsite Follow the Money (FTM).

Uit onderzoek van dit medium zou blijken dat bestuurders van de supportersclub tonnen uit de kas gebruikten voor eigen gewin. Ook zou de penningmeester een maandelijkse managementvergoeding van 10.000 euro hebben ontvangen.

"Van verrijking van de bestuurders is geen sprake geweest", aldus advocaat Hans Koets namens het bestuur van de stichting. "Door het bestuur wordt geen vergoeding ontvangen voor de bestuurswerkzaamheden, anders dan een reeds in 1995 met de oprichters overeengekomen licentiefee van drie procent van de omzet."

Uitbesteden

Ook is het volgens hem beslist niet waar dat bestuurslid Theo Pouw de maandelijkse vergoeding van 10.000 euro kreeg. "Wat er wel gebeurt, is dat de vennootschap van Theo Pouw het werk factureert dat anders op het kantoor zou moeten worden uitgevoerd. De stichting heeft, omdat zij met kortlopende contracten werkt, ervoor gekozen geen personeel in dienst te nemen, maar de nodige werkzaamheden uit te besteden. Privézaken en zaken die de supportersclub aangaan, worden uiteraard gescheiden gehouden."

Volgens de raadsman had alle ophef rond de club voorkomen kunnen worden als FTM een uitnodiging voor een toelichtend gesprek niet zou hebben afgewezen. "Met het artikel worden de oprichters en bestuurders ten onrechte ernstig geschaad, mensen die de afgelopen twintig jaar ziel en zaligheid hebben gegeven om de Supportersclub Oranje tot het succes te maken wat het geworden is."

Koets kan nog niet zeggen of de club juridische stappen overweegt tegen de site om de naam te zuiveren. "Zo ver is het nog niet." Het bestuur zoekt de komende tijd wel contact met de supporters om toelichting te geven.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.