Nieuws

Collega's doen mee aan beoordelingscyclus bij PwC

Sinds kort is bij PwC het traditionele beoordelingsgesprek op de schop gegaan. Vanaf nu beoordelen werknemers elkaar het hele jaar door.

Dat meldt het Financieele Dagblad. PwC is niet de enige; ook advocatenkantoor Baker McKenzie gaat beoordelingen van collega's meewegen bij salarisverhogingen en promoties. Het zou een nieuwe methode zijn om het verloop onder millennials terug te dringen, die volgens bestuursleden van kantoren een continue behoefte hebben aan feedback en beter functioneren in een omgeving van 'permanente coaching'.

Bestuurslid Jolanda Lamse van PwC zegt tegen het FD dat het zonde is als je pas na een jaar hoort wat er beter kan. PwC heeft daarom een app geïntroduceerd waarmee medewerkers elkaar tientallen beoordelingen per jaar geven, zodat er snel bijgestuurd kan worden. Ook de managers zouden het fijner vinden, omdat ze vaak te ver van de dagelijkse praktijk af zitten om nog goed te kunnen beoordelen.

Ook EY introduceerde onlangs een nieuw systeem, waarbij werknemers meerdere keren per jaar feedback krijgen van hun meerderen. Collega's mogen nog geen beoordelingen doen, maar bij een geslaagde proef is dit volgens EY wel een van de mogelijkheden. Deloitte kondigde in 2015 al aan dat het wereldwijd van het functioneringsgesprek af wil, omdat het te veel tijd kost en uit onderzoek blijkt dat beoordelingen vaak meer zeggen over de beoordelaar dan de beoordeelde.  

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.