Nieuws

Helen Tulner-Vonk wint VRC Scriptieprijs

De Vereniging van Registercontrollers (VRC) heeft op 18 januari de Top 50 Registercontrollers en de winnaar van de VRC Scriptieprijs 2017 bekendgemaakt. Helen Tulner-Vonk won de VRC Scriptieprijs 2017 voor haar scriptie 'Motivating Finance Professionals'. De belangrijkste eindverantwoordelijke Registercontroller was in 2017 Ron Wirahadiraksa, cfo van LafargeHolcim.

VRC Scriptieprijs

Helen Tulner-Vonk MSc RC is, met haar scriptie Motivating Finance Professionals voor haar studie aan TIAS School for Business and Society, de winnaar van de VRC Scriptieprijs 2017. Het toekennen van deze prijs baseert de jury op het verrassende onderwerp, de goede theoretische onderbouwing, heldere probleemstelling en methode van onderzoek, en de goede analyse en verwerking van de resultaten van de interviews.

De tweede prijs ging naar de scriptie van Carolien Seijsener MSc (Universiteit van Amsterdam) met haar scriptie over The drivers of NPS; a case study around drugstores. Sander Schelhaas MSC RC (Rijksuniversiteit Groningen) bemachtigde met zijn scriptie over Shared service centers in control de derde prijs.

Sinds 2006 wordt de VRC Scriptieprijs jaarlijks toegekend aan de beste EMFC-scriptie. Alle EMFC-opleidingen (Executive Master of Finance & Control) sturen een scriptie in die naar hun mening de beste is van het jaar. Met deze prijs wil de VRC een positieve bijdrage leveren aan het verder verhogen van de kwaliteit van de scripties en daarmee van het niveau van het post-initiële EMFC-onderwijs. De winnaar krijgt een geldbedrag van 2.500 euro en een oorkonde.

Top 50 Registercontrollers

Ieder jaar wordt door de VRC de Top 50 van Registercontrollers samengesteld, met belangrijke eindverantwoordelijke registercontrollers binnen bedrijven. De positie op de ranglijst wordt bepaald door de omzet van het bedrijf of het bedrijfsonderdeel in het afgelopen jaar. De Top 50 wordt aangevoerd door Ron Wirahadiraksa, cfo van LafargeHolcim. Kees Hamster, cfo van VGZ bezet de tweede plaats van de top 50. De cfo van KLM, Erik Swelheim, staat op de derde plaats.

De lijst telt deze keer 51 namen: er is een gedeelde 27e plaats. Van de 50 RC's die in de eerste RC Top 50 uit 2012 prijkten, zijn er in deze lijst nog twintig over. Een deel hiervan werkt nog bij hetzelfde bedrijf, een aantal anderen is overgestapt. De meeste RC's in deze top 50 zijn werkzaam in de industrie, gevolgd door de sector voeding en drank.

VRC dertig jaar

De Top 50 Registercontrollers en VRC Scriptieprijs 2017 zijn bekendgemaakt tijdens de openings- en lustrumborrel van de VRC. In 2018 bestaat de VRC dertig jaar. Daarnaast is de VRC recent verhuisd naar een nieuw kantoor.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.