Nieuws

'Strengere regels na omvallen Carillion'

De Britse premier Theresa May wil harder optreden tegen falende bestuurders van bedrijven. Volgens haar moeten strengere regels ervoor zorgen dat de vrije markt in het Verenigd Koninkrijk wordt beschermd tegen roekeloosheid. De politica deed haar uitspraken in de Britse krant Observer.

May wees nadrukkelijk naar het ineenstorten van bouwconcern Carillion, waardoor openbare projecten als de aanleg van wegen en de bouw van ziekenhuizen in gevaar zijn gekomen. Nieuwe regels moeten met name de bedrijfscultuur aanpakken die nu vooral gericht is op snelle winsten in plaats van langdurig succes. May pleit onder meer voor boetes voor bestuurders en de mogelijkheid voor regelgevende instanties om voor overnames te gaan liggen.

Het omvallen van Carillion heeft geleid tot een discussie over aanbestedingen in het land. De Britse overheid besteedt jaarlijks dik 10 miljard pond (11,3 miljard euro) aan openbare en particuliere contracten zoals ook vaak aan het bouwconcern is toegekend.

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding NBA

Nederlandse veranderaanpak accountantssector verdient de voorkeur

'Never waste a good crisis' is een uitspraak van Churchill die goed van toepassing is op de Britse accountants. De Britse beroepsorganisatie ICAEW lanceert een rigoureus voorstel om de bovenkant van de auditmarkt te herverdelen en zo ruimte te maken voor kleinere kantoren. In het voorstel mogen de big four nog maar 75 procent van de beursgenoteerde ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk controleren.

x 6 66 55 Marco van der Vegte

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.