Nieuws

FNV wint zaak over 'flitsfaillissement'

Het eerder failliet verklaarde transportbedrijf Princen Transmission uit Weert had na zijn doorstart werknemers verplicht moeten overnemen tegen de bestaande arbeidsvoorwaarden. Dat heeft een rechter bepaald in een zaak die vakbond FNV en een aantal werknemers hadden aangespannen.

Princen werd in april 2015 failliet verklaard en maakte vrijwel meteen een doorstart. Daarbij werden niet alle werknemers overgenomen. Volgens FNV gebruikte het bedrijf het 'flitsfaillissement' om werknemers te lozen, met name oudere arbeidskrachten en werknemers met "een vlekje".

De uitspraak betekent volgens FNV een grote overwinning voor alle werknemers in Nederland die in dezelfde situatie terechtkomen. Zij worden nu toch beschermd door de wet, aldus de bond.

Een eerdere procedure tegen het faillissement en tegen de opzegging van de arbeidsovereenkomsten werd door FNV en de werknemers verloren. In het proces tegen de doorgestarte onderneming oordeelde de rechter wel in het voordeel van de bond en de medewerkers. Princen kan nog in beroep tegen de uitspraak.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.