Nieuws

KPMG Zuid-Afrika op zoek naar externe ceo

KPMG Zuid-Afrika gaat op zoek naar een ceo van buiten het bedrijf, om daarmee het vertrouwen in het kantoor verder te herstellen.

KPMG Zuid-Afrika kwam in opspraak vanwege werkzaamheden voor bedrijven van de omstreden Gupta-familie, die nauwe banden had met de van corruptie verdachte oud-president Zuma. Een aantal grote klanten liep weg en het kantoor mag geen opdrachten meer uitvoeren voor publieke instellingen. KPMG moest honderden banen schrappen en sloot enkele vestigingen.

"Given the scale of the reputational challenges facing both KPMG and the industry, the board has decided that a new chief executive from outside the firm, with strong industry experience, will optimise prospects of rebuilding trust", zo zegt KPMG in een verklaring. De zoektocht naar een nieuwe ceo is in een gevorderd stadium, aldus het kantoor.

De huidige ceo, Nhlamulo Dlomu, werd uit de eigen gelederen gepromoveerd nadat een deel van het management naar huis was gestuurd. Zij blijft bij KPMG in een nieuw gecreëerde functie in de wereldwijde organisatie die gericht zal zijn op ethisch leiderschap en cultuurverandering.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.