Nieuws

Barclays breekt met KPMG Zuid-Afrika

De Barclays Africa Group heeft de samenwerking met KPMG Zuid-Afrika verbroken.

Dat melden verschillende media. Barclays Africa Group heeft aangekondigd dat het KPMG vaarwel zegt na een reeks schandalen in Zuid-Afrika waarbij het accountantskantoor betrokken is. Eind 2017 werd bekend dat KPMG een rol heeft gespeeld in een omvangrijk corruptieschandaal rondom de Indiase zakenfamilie Gupta, die nauwe banden heeft met de voormalige Zuid-Afrikaanse president Zuma en diens zoon Duduzane. KPMG International greep na intern onderzoek hard in en stuurde de Zuid-Afrikaanse bestuursvoorzitter en enkele andere topmensen weg.

In de afgelopen weken werd tevens na het omvallen van de Zuid-Afrikaanse VBS Mutual Bank, waar KPMG de accountant van was, bekend dat er van alles mis was met de boekhouding van de bank. De twee partners van KPMG die op het dossier zaten stapten op nadat bekend werd dat zij zelf ook leningen bij de bank hadden afgenomen. Kortgeleden kondigde ook de Zuid-Afrikaanse auditor general aan dat KPMG geen werk meer mag doen voor publieke instellingen in Zuid-Afrika.

Als reactie op de schandalen kondigde KPMG Zuid-Afrika mid-april aan alle dossiers van de afgelopen achttien maanden na te lopen op fouten. Het zou om ongeveer tweehonderd dossiers gaan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.