Nieuws

'KPMG-onderzoek eind juni klaar'

Het zogenoemde Ntsebeza-onderzoek naar het handelen van de Zuid-Afrikaanse tak van KPMG in het omvangrijke corruptieschandaal rondom de Indiase zakenfamilie Gupta is eind juni gereed.

Dat melden verschillende Zuid-Afrikaanse media. Het onderzoek werd ingesteld door de Zuid-Afrikaanse beroepsorganisatie van accountants (Saica) in november. Het onderzoek had eigenlijk eind april afgerond moeten zijn, maar verschillende partijen hadden om uitstel gevraagd. Daarnaast zou Saico ook geen complete medewerking hebben gekregen van alle partijen.

"We zijn ons ervan bewust dat het accountantsberoep onder immense druk staat en dat veel klanten van KPMG op ons rapport aan het wachten zijn. De wereld kijkt naar ons", alsud Dumisa Ntsebeza, die het onderzoek leidt.

Schandalen

KPMG Zuid-Afrika is verwikkeld in een reeks schandalen in Zuid-Afrika, waaronder een omvangrijk corruptieschandaal rondom de Indiase zakenfamilie Gupta. Kortgeleden kondigde de Zuid-Afrikaanse auditor general aan dat KPMG geen werk meer mag doen voor publieke instellingen in Zuid-Afrika, en meerdere organisaties hebben hun samenwerking met KPMG Zuid-Afrika verbroken.

Als reactie op de schandalen kondigde KPMG Zuid-Afrika mid-april aan alle dossiers van de afgelopen achttien maanden na te lopen op fouten. Het zou om ongeveer tweehonderd dossiers gaan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.