Nieuws

KPMG Zuid-Afrika schrapt banen

KPMG Zuid-Afrika verwacht zo'n vierhonderd banen te schrappen en gaat vier vestigingen sluiten.

Dat heeft het kantoor vandaag bekendgemaakt, meldt persbureau Bloomberg. KPMG Zuid-Afrika verloor dit jaar een aantal grote klanten door corruptieschandalen. Zo lopen er momenteel onderzoeken naar het werk van KPMG voor bedrijven van de omstreden Gupta-familie, die nauwe banden had met de van corruptie verdachte oud-president Zuma. Vorige maand brak Barclays Africa Group met het kantoor. Een maand eerder besloot de Zuid-Afrikaanse auditor general dat KPMG geen werk meer mag doen voor publieke instellingen.

KPMG gaat de werkzaamheden nu concentreren in Johannesburg, Kaapstad, Durban en Port Elizabeth. De vestigingen in Mbombela, Polokwane, East London en Bloemfontein worden gesloten en die van Pretoria en Johannesburg samengevoegd. De werkgelegenheid bij het kantoor liep al eerder terug. Na deze ontslagronde komt het aantal medewerkers uit op 2.200. Vorig jaar waren dat er nog 3.400.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.