Nieuws

Nyenrode en RSM starten kennisplatform

RSM en Nyenrode Business University hebben samen het RSM-Nyenrode Instituut (RNI) opgericht.

Het doel van het RSM-Nyenrode Instituut is volgens de twee partijen om "een kennisplatform te creëren dat professionals van RSM en studenten van Nyenrode in staat stelt op zowel nationaal- als internationaal niveau de combinatie van (academische) vakkennis en praktijkervaring te optimaliseren".

Het instituut wil professionals stimuleren "om in een constant scholingstraject de praktijk aan de wetenschap te toetsen. Tegelijkertijd opent het instituut de deur tot de professionele wereld voor studenten", aldus RSM en Nyenrode.

Het instituut focust zich op fiscale, financiële en accountancy-advisering in drie hoofdonderdelen: (internationaal) vastgoed, educatie en de leerstoel familiebedrijven en bedrijfsoverdracht. Onder de vlag van het RNI worden er onderzoeken op het gebied van familiebedrijven in Nederland uitgevoerd. Het is volgens het instituut de bedoeling dat die ook een praktische vertaalslag krijgen.

Daarnaast worden er bijeenkomsten, presentaties en masterclasses georganiseerd voor klanten en medewerkers en moet het instituut "in de toekomst gaan dienen als een spreekbuis voor familiebedrijven in Nederland". De samenwerking geldt aanvankelijk voor de duur van vijf jaar.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.