Nieuws

'Steinhoff-ceo raadde vrienden aan aandelen te verkopen'

Voormalig bestuursvoorzitter Markus Jooste van Steinhoff raadde zijn vrienden aan om aandelen in het bedrijf te verkopen enkele dagen voordat het boekhoudschandaal bij het meubelconcern naar buiten kwam.

Dat blijkt uit een sms-bericht dat persbureau Bloomberg heeft gezien. Het sms-bericht, waarin stond dat er slecht nieuws over Steinhoff naar buiten zou komen, werd naar minstens twee mensen verstuurd op 30 november 2017. Op 5 december maakte Steinhoff bekend dat er onregelmatigheden in de boekhouding waren ontdekt en dat Jooste onstlag had genomen. Kort daarop stortte de koers van de aandelen in en verloor Steinhoff een groot deel van zijn beurswaarde.

Jooste heeft nog geen commentaar gegeven op het nieuws over de sms-berichten, maar zei vorige maand dat hij op de dag van zijn ontslag niet op de hoogte was van financiële onregelmatigheden. De Zuid-Afrikaanse toezichthouder is inmiddels op de hoogte gesteld, maar zegt geen verdere mededelingen te kunnen doen over het lopende onderzoek.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.