Nieuws

Voormalig KPMG'er bekent schuld lekken informatie PCAOB

Een voormalige executive director en accountant bij KPMG US heeft bekend schuldig te zijn aan het doorspelen van informatie aan KPMG over aanstaande inspecties van de Amerikaanse toezichthouder Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB).

Dat meldt persbureau Reuters. Cynthia Holder werkte eerst zelf bij de PCAOB, en trad in 2015 in dienst bij KPMG. Samen met vier andere accountants bij KPMG bemachtigde zij vertrouwelijke informatie van een oud-collega bij de PCAOB over aanstaande inspecties en speelde dit vervolgens door aan haar baas, die eveneens schuld heeft bekend. De zaak kwam begin 2018 aan het licht.

De overige KPMG'ers en het contact bij de PCAOB moeten naar verwachting in februari voor de rechter verschijnen. Volgens de aanklagers kan Holder een celstraf van 41 tot 51 maanden krijgen.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.