Nieuws

Baker Tilly neemt KPMG over in Sierra Leone

Baker Tilly International heeft de KPMG-vestiging in Sierra Leone overgenomen. Er werken ruim honderd mensen. De overname past in de groeiplannen van het netwerk. Maar volgens ceo Ted Verkade is groeien in Afrika minder eenvoudig dan het lijkt.

Met de overname in Sierra Leone versterkt Baker Tilly haar aanwezigheid in Afrika. In West-Afrika is zij in meer dan de helft van landen gevestigd en op het hele continent in 24 landen.

"Een buitenkans", noemt Ted Verkade, ceo van Baker Tilly International, de overname. "In Afrika willen we groeien in zoveel mogelijk landen. Dat heeft te maken met lange termijn-ontwikkelingen, zoals de bevolkingstoename, economische groei en investeringen uit China. China investeert heel veel in Afrikaanse landen, vooral in natuurlijke hulpbronnen. Die zijn er veel in Afrika, ook in Sierra Leone." 

De Wereldbank voorziet gestage economische groei in Afrika. Met het dit voorjaar gesloten handelsakkoord tussen Afrikaanse landen wordt Afrika de grootste interne markt ter wereld. Afgelopen jaar bedroeg de groei ruim drie procent; voor dit jaar is een groei van vier procent voorzien. 

Lokaal aanwezig

De strategie van Baker Tilly is om in Afrika lokaal aanwezig te zijn, met eigen vestigingen. "De big four maken een andere beweging, die willen juist regio's bedienen vanuit een beperkt aantal landen", vervolgt Verkade. "Deze bewegingen kwamen in Sierra Leone mooi samen." 

Het liefst zou Baker Tilly sneller groeien, maar in Afrika valt dat niet mee, aldus de ceo. "Het is lastig om er goede kantoren te vinden. In Sierra Leone konden we een kantoor overnemen met voldoende kritische massa, opgeleid naar internationale maatstaven, dat voldoet aan de ethische normen voor de accountancy. In Sierra Leone zijn we nu de grootste. Voor onze groei in Afrika is het een kleine stap voorwaarts."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.