Nieuws

'Fusiegesprekken BDO en Moore Stephens in gevorderd stadium'

BDO en Moore Stephens praten in het Verenigd Koninkrijk over een fusie, zo melden de twee kantoren. De onderhandelingen bevinden zich in een 'gevorderd stadium'.

De fusie heeft de goedkeuring van de partner-aandeelhouders van beide kantoren. BDO en Moore Stephens verwachten dat de deal volgend voorjaar beklonken wordt.

De combinatie wordt met vijfduizend medewerkers en een omzet van 590 miljoen pond het vijfde accountantskantoor in het Verenigd Koninkrijk en steeft daarmee Grant Thornton voorbij. Het fusiekantoor gaat opereren onder de BDO-vlag als lid van het wereldwijde BDO-netwerk. In 2010 fuseerden de kantoren al in Zuid-Afrika, zo meldt The Guardian.

Volgens de kantoren wordt de combinatie marktleider in advies aan Britse middelgrote bedrijven, "but will also challenge its larger competitors for more complex audit, tax and advisory work".

"If ever there were a time for firms to turbo-charge their growth, it's now. As a combined firm, we offer greater choice, competition and scalability to the top-end of the market, and are better placed to deal with any economic disturbance from Brexit", aldus managing partner Paul Eagland van BDO.

De aankondiging komt op een moment dat de politiek in het Verenigd Koninkrijk na een reeks boekhoudschandalen zint op maatregelen die moeten leiden tot verhoging van de controlekwaliteit en grotere concurrentie in de auditmarkt.

Volgens academicus en criticaster van de sector Prem Sikka verandert de fusie van BDO en Moore Stephens echter weinig aan de marktmacht van de big four-kantoren. "The mid-tier mergers may help but cannot address the competition and choice issues at the top end of the market. The audit market needs to be restructured and that won't happen without state intervention", zo zegt hij in de Financial Times.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.