Nieuws

VEB stelt vragen over 'schrijffout' in jaarrekening Accell

Beleggersvereniging VEB vraagt zich af of de vaststelling van de jaarrekening van fietsenfabrikant Accell over 2017 rechtsgeldig was, omdat een belangrijk bedrag na enkele weken werd gecorrigeerd.

Dat zegt VEB-jurist Geert Koster tegen het Financieele Dagblad. Volgens Koster hebben Accell en KPMG juridisch "een koersgevoelig spelletje" gespeeld door de jaarrekening aan te passen. De VEB heeft Accell en KPMG schriftelijk om opheldering gevraagd.

De kwestie gaat over de definitie van leningsvoorwaarden van Accell, waar vorige week in de FD-rubriek Bartjens over werd geschreven. Halverwege boekjaar 2017 had Accell volgens het oorspronkelijke jaarverslag een nettoschuld van 177 miljoen euro. In een versie die enkele weken later verscheen was dit ineens een post van bankleningen van 100 miljoen euro. Volgens Accell gaat het om een schrijffout, die twee weken na publicatie werd ontdekt en in overleg met KPMG is gecorrigeerd.

Koster wil nu weten hoe het mogelijk was dat dit niet eerder werd opgemerkt door de accountant. KPMG zegt vanwege de geheimhoudingsverplichting niet te kunnen reageren.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.