Nieuws

Deloitte blijft aan bij Steinhoff

Deloitte blijft de accountant van het noodlijdende meubelconcern Steinhoff.

De aandeelhouders stemden bij een aandeelhoudersvergadering op Schiphol met 73 procent voor het aanblijven van Deloitte. Dat is opmerkelijk, omdat er momenteel enkele onderzoeken lopen naar de betrokkenheid van Deloitte bij het boekhoudschandaal.

Deloitte trok eerder zijn controleverklaring over 2016 terug, vlak nadat Steinhoff zelf half december de jaarrekening 2016 introk. Ook de cijfers over 2015 en 2017 zouden onregelmatigheden bevatten. Het leidde in december 2017 tot het vertrek van ceo Markus Jooste en president-commissaris Christo Wiese. Cfo Ben la Grange stapte begin januari 2018 op en werd opgevolgd door Philip Dieperink.

Deloitte Nederland is sinds 2016 de accountant van Steinhoff, nadat het concern bijna twintig jaar door de Zuid-Afrikaanse tak van Deloitte werd bediend. Het meubelconcern heeft sinds 2015 een holding in Amsterdam en een beursnotering in Frankfurt.

PwC is door Steinhoff aangetrokken om de onregelmatigheden in de jaarrekeningen te onderzoeken. Toezichthouder AFM doet ondertussen onderzoek naar de jaarrekeningcontroles van Deloitte over de gebroken boekjaren 2016 en 2017. Bij de aandeelhoudersvergadering werd er nog geen nieuwe informatie over het onderzoek met de investeerders gedeeld. Het onderzoeksrapport van PwC wordt pas eind dit jaar verwacht, en de voorlopige cijfers komen eind mei. Volgens Dieperink is de situatie bij het concern nog altijd "kritiek".

 

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.