Nieuws

IMA: 'Salariskloof tussen mannen en vrouwen neemt af'

Er is nog steeds sprake van een genderkloof bij de beloning van financieel professionals, maar die is dit jaar opnieuw mondiaal afgenomen tot een verschil van 10 procent.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Institute of Management Accountants (IMA), uitgevoerd onder bijna 2.500 finance professionals in 62 landen. Het verschil tussen de salarissen van vrouwen ten opzichte van mannen daalde van 16 naar 5 procent voor dertigers en van 13 naar 9 procent voor veertigers. Dit is het tweede jaar op rij dat de gender-salariskloof is afgenomen, tot een mediaan van 10 procent verschil gemeten over alle respondenten.

Vooral onder financiële medewerkers op het middenniveau verkleint de kloof. Op de topposities is echter nog veel winst te behalen. "Diversiteit is essentieel voor elke organisatie. Een goed en rechtvaardig beloningsbeleid is een belangrijk middel om vrouwelijk talent aan je te binden", aldus Alain Mulder, directeur IMA Benelux. "De Global Salary Survey laat zien dat het de goede kant op gaat, hoewel met name in de topposities nog veel ruimte voor verbetering is – zo is maar iets meer dan één op de tien topmanagers in Nederland een vrouw."

Het IMA, dat de Certified Management Accountant-certificering (CMA) in het leven heeft geroepen, stelt verder ook dat een CMA-certificering significant meer loon oplevert. Financiële professionals met de certificering krijgen volgens het onderzoek van IMA een 62 procent hoger salaris dan niet-CMA-gecertificeerde collega’s.

 

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.