Nieuws

Wonen in het oude KPMG-kantoor voor 250 euro per maand

Wonen of werken in De Bovenlanden, het oude KPMG-kantoor in Amstelveen; dat kan sinds kort voor 250 euro per maand. VPS Noord-Holland kan echter sinds de aankondiging de aanmeldingen niet meer aan; de inschrijving is stopgezet.

Dat meldt leegstandbeheerder VPS. Binnenkort komen diverse tijdelijke woon- en werkruimtes beschikbaar in het pand. Het voormalige KPMG-hoofdkantoor staat al acht jaar grotendeels leeg. Alleen ict-dienstverlener Atos huurt een klein deel van de 58 duizend vierkante meter kantoorruimte.

Vorige week plaatste VPS een Facebook-bericht: "Wij hebben op korte termijn diverse woonruimtes beschikbaar in een groot kantoorpand in Amstelveen. Lijkt het jou leuk om in zo'n groot pand te wonen, ben je verantwoordelijk en heb je er geen probleem mee om een keuken of douche te moeten delen dan is dit wellicht wat voor jou."

Kort daarop volgde echter een update: "AANMELDINGEN GESTOPT. Door het beperkte aantal plekken die beschikbaar zijn kunnen we onmogelijk iedereen die zich heeft aangemeld aan een woon- of werkruimte helpen."

Rechtszaken

Het is de bedoeling dat de anti-kraakhuurders in het pand blijven totdat het gebouw wordt omgebouwd tot luxe woonappartementen. De plannen voor de verbouwing hebben geleid tot enkele rechtszaken, omdat de architect van het gebouw het niet eens is met de verbouwing. Architect Alberts & Van Huut beschouwt de verbouwingsplannen van CRI als aantasting van zijn auteursrecht en als het 'uitwissen van de architectonische handtekening'.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.