Nieuws

Zorgondernemer vervangt EY vanwege te intensieve controle

Zorgondernemer Loek Winter en zakenpartner Willem de Boer hebben accountant EY vervangen door accountantskantoor Verstegen, omdat EY intensiever is gaan controleren.

Dat zegt De Boer tegen het Financieele Dagblad. De definitieve jaarrekening over 2016 van het MC Slotervaart in Amsterdam en de MC Groep in Flevoland is tien maanden na de deadline gepubliceerd, omdat het bestuur en EY in de clinch lagen over de verantwoording van enkele posten. Volgens De Boer verzandde de ondernemers in discussies met EY die vooral over "technische zaken" gingen. Het bestuur besloot daarom onlangs EY opzij te schuiven en met accountant Verstegen in zee te gaan voor de controle over 2017. Ook die cijfers zijn inmiddels te laat, volgens De Boer vanwege de late publicatie van de cijfers over 2016.

De relatie met EY werd moeizaam omdat accountants volgens De Boer strenger zijn gaan controleren na de kritische rapporten over controlekwaliteit van toezichthouder AFM in de laatste jaren. De Boer: "De mate van werkzaamheden rondom deze jaarrekeningen was echt anders dan andere jaren. Dat zorgde over en weer voor veel negatieve energie."

De twee ziekenhuizen van de zorgondernemer, het MC Slotervaart in Amsterdam en de MC Groep in Flevoland, zouden in de afgelopen jaren in zwaar weer terecht zijn gekomen, met name door een grote hoeveelheid concurrerende ziekenhuizen in de regio. Daardoor staan de resultaten nu onder druk.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.