Nieuws

EY neemt advocatenkantoor Riverview Law over

EY heeft het Britse advocatenkantoor Riverview Law overgenomen. Met de acquisitie zegt EY zijn positie te versterken als belangrijke 'disruptor' van juridische diensten.

EY Law heeft wereldwijd 2.200 juristen in dienst in 81 verschillende landen. Riverview Law zou vooral voorop lopen met het gebruik van slimme nieuwe technologie die het verwerken en documenteren van juridische zaken versnelt en vergemakkelijkt. Daardoor gaan dagelijkse handelingen en routineklussen sneller, en blijft er voor juridische teams meer tijd over voor complexe zaken.

Volgens EY Global is legal managed service, waarbij bedrijven voor een vaste prijs juridische services afnemen, een van de snelst groeiende segmenten van de juridische markt. Met deze overname zegt EY in te spelen op deze ontwikkeling. Chris Price, EY Global Head of Alliances (Tax) wordt de nieuwe ceo van het advocatenkantoor, dat voortaan EY Riverview Law zal heten.

Uitbreiding

Enkele jaren geleden signaleerde de Economist al dat accountants- en adviesorganisaties zich steeds sterker ontwikkelen op juridisch vlak, en dan met name op het gebied van managed services. Vlak na het begin van de recessie in 2008 klaagden veel bedrijven over de manier waarop advocaten kosten berekenen. Tegelijkertijd veranderden veel landen de regelgeving op het gebied van juridische praktijken, waardoor de accountantsorganisaties nieuwe mogelijkheden zagen.

Door lagere, vaste prijzen aan te bieden, in plaats van het 'uurtje-factuurtje'-model van advocaten, hebben de big four hun juridische afdelingen in de afgelopen jaren in rap tempo uitgebreid, met veelal dubbele groeicijfers qua omzet. Ook in Nederland is sinds een aantal jaren dezelfde ontwikkeling zichtbaar.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.