Nieuws

'PwC-partners verdienden 1.300 euro per uur aan faillissement Carillion'

Pensioenspecialisten van PwC verdienden bij het afwikkelen van het faillissement van de Britse bouwgigant Carillion 1.156 Britse pond per uur.

Dat blijkt uit een brief van PwC waarin staat hoeveel zijn werknemers in de eerste acht weken van de faillissementswerkzaamheden hebben verdiend. De brief is openbaar gemaakt door het Work and Pensions-comité en het Business, Energy and Industrial Strategy-comité (BEIS). PwC werkte in die acht weken in totaal 57.534 uren aan het faillissement, voor een gemiddelde van 356 pond per uur, waardoor de totale rekening voor de eerste acht weken uitkwam op 20,4 miljoen pond.

Eerder werd al bekend dat PwC in totaal ongeveer 50 miljoen pond zal verdienen aan het faillissement van Carillion. Dat leidde tot veel ophef, omdat volgens critici de big four, en met name KPMG, medeschuldig zijn aan het omvallen van bouwgigant. Frank Field, voorzitter van de Work and Pensions-commissie, zei destijds dat PwC "alle reden had om de Carillion-koe droog te melken, en toen het uiteindelijk omviel was daar prompt PwC weer als slager, om de botten van het gevallen beest weer te verpakken en snel door te verkopen."

PwC zegt in een reactie de commotie te begrijpen, maar meent dat "de gevolgen voor Britse banen, de economie en de belastingbetaler nog veel erger zouden zijn" zonder het werk van PwC.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.