Nieuws

KPMG in lijstje best betaalde stageplekken

KPMG is terechtgekomen op de twaalfde plaats van best betaalde stages in Nederland. Een stageplek in de advocatuur biedt de meeste kans op een hoge stagevergoeding voor hbo- en wo-studenten.

Dat blijkt uit een analyse van vacaturesite Magnet.me, die de gegevens van 1.939 stageplekken vergeleek. Verschillende stages bij KPMG leverden in 2019 750 euro per maand op, wat boven het gemiddelde ligt. Op de eerste plaats van best betaalde stages staat management consultancy-kantoor Andersson Elffers Felix in Utrecht, met 1.650 euro per maand.

Voor het vierde jaar op rij biedt de advocatuur gemiddeld de lucratiefste stageplaatsen. "Gemiddeld boden zij een vergoeding van 699 euro, met forse uitschieters naar boven. De overheid volgt opvallend genoeg op de tweede plek, met een gemiddelde vergoeding van 595 euro. Ook in vastgoed (558 euro), verzekeringen (545 euro) en vermogensbeheer (542 euro) werd het afgelopen jaar in de buidel getast om talentvolle stagiairs aan te trekken. De meest opvallende stijging vond plaats in het onderwijs: daar steeg de gemiddelde vergoeding van 309 euro naar 445 euro", aldus Magnet.me.

Volgens Magnet.me is er voor het eerst in vier jaar geen duidelijke stijging te zien over de hele linie. Co-founder Vincent Karremans: "Alleen als we kijken naar de uitschieters in de top zien we nog een duidelijke stijging. Vorig jaar was de gemiddelde stagevergoeding daar 850 euro, dit jaar is dat opgelopen tot 977 euro. De stagevergoedingenwedloop als gevolg van de war for talent die we in vorige jaren over de hele linie zagen, speelt zich dus nu vooral nog af in de top."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.