Nieuws

Hoekstra geeft CTA uitstel

Minister Hoekstra (Financiën) verleent de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) uitstel tot 1 februari 2020 voor het opleveren van haar definitieve advies.

Het uitstel is op verzoek van de CTA zelf, die meer tijd nodig heeft om de grote hoeveelheid reacties op haar voorlopige bevindingen te bestuderen.

Daarom heeft commissievoorzitter Annetje Ottow de minister gevraagd om de uiterste opleverdatum van het advies op te schuiven van 31 december 2019 naar 1 februari 2020. "Omdat voor mij zorgvuldigheid en de kwaliteit van het advies voorop staan, heb ik dat verzoek ingewilligd", aldus Hoekstra in een brief aan de Tweede Kamer.

De CTA ontving uiteindelijk 57 openbare reacties op haar interim rapportage, waarvan de consultatietermijn liep tot 1 november. 

CTA

Op 21 november is het een jaar geleden dat minister Hoekstra de instelling van de commissie aankondigde tijdens de Accountantsdag. De CTA ging op 1 januari 2019 daadwerkelijk aan de slag. De commissie heeft tot taak "onderzoek te doen naar en te adviseren over de vraag hoe de kwaliteit van wettelijke controles duurzaam verbeterd kan worden, welke beleids- of wetswijzigingen daarvoor wenselijk zijn en of die wijzigingen juridisch haalbaar zijn".

Voorafgaand aan het eindrapport van de CTA komt ook de Monitoringcommissie Accountancy (MCA) nog met een laatste rapport over de voortgang van de verbeterslag binnen het accountantsberoep. 

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.