Nieuws

PwC wil 'intelligent debat' met AFM

PwC wil graag "een intelligent debat" voeren met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over de manier van toezicht houden. Dat betoogt bestuurslid Agnes Koops-Aukes van PwC in het FD.

Journalist Joris Polman van het Financieele Dagblad volgde de PwC-bestuurder een week lang in aanloop naar het hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Dat beroep volgde op een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam in een zaak tussen PwC en EY enerzijds en de AFM anderzijds, over de uitkomsten van een eerdere kwaliteitstoetsing.

Volgens PwC moet de AFM voor een goed oordeel over het stelsel van kwaliteitsbewaking onderzoek doen naar de organisatie als geheel en niet alleen kijken naar een beperkt aantal door het kantoor opgeleverde controledossiers. "Natuurlijk kunnen we het nodige aanmerken op de AFM. Maar de AFM heeft ons ook echt beter gemaakt", stelt bestuurslid Koops in het artikel. 

Het hoger beroep bij het CBb diende op 21 maart en leverde een stevige confrontatie tussen de verschillende partijen op. De uitspraak is naar verwachting in juni.

Lees de reportage 'In het spoor van een PwC-bestuurder' in het FD

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.