Nieuws

Aandeelhoudersvergadering Roda JC uitgesteld

Eigenaar Frits Schrouff van eerstedivisieclub Roda JC heeft de aandeelhoudersvergadering uitgesteld zodat er iets meer tijd is om een faillissement van de voetbalclub te voorkomen.

Hij heeft de bijeenkomst, die gisteren zou plaatsvinden, verplaatst naar eind volgende week. "Als er dan nog geen definitieve oplossing is, zal aan een faillissementsaanvraag helaas niet te ontkomen zijn", laat de Limburgse club weten.

Roda JC heeft een flink begrotingstekort en Schrouff wil niet langer geld steken in de club. Supporters en sponsors zijn druk bezig om geld binnen te halen via onder meer crowdfunding en van de diverse loyaliteitsacties is Schrouff onder de indruk. "Ondanks de moeilijke financiële situatie van Roda JC sterkt hem dat in zijn overtuiging alles op alles te zetten om het voortbestaan van de club te redden", aldus de club.

Schrouff bestudeert momenteel de bij hem ingediende toekomstplannen, waarbij met name de financiële zekerheid het belangrijkste criterium is. "Het slagen van deze plannen is afhankelijk van de bijdrage van andere grote partijen die bij Roda JC zijn betrokken. Over deze bijdragen bestaat op dit moment nog geen zekerheid."

De NBA waarschuwde eerder deze maand nog dat veel voetbalclubs hun financiële strategie moeten herzien, omdat momenteel een kwart van de eredivisieclubs en tweederde van de eerste divisieclubs meer schulden heeft dan bezittingen. In de eredivisie noteerden ADO Den Haag, Excelsior, FC Twente, FC Utrecht en ook Roda JC een negatief eigen vermogen over het seizoen 2017-2018.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.