Nieuws

Anne-Marike van Arkel algemeen directeur NRVT

Voormalig NBA-directeur Anne-Marike van Arkel is per 1 juni de nieuwe algemeen directeur van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Van Arkel: "Het lijkt me een interessante uitdaging om NRVT verder te professionaliseren. Daarnaast ga ik me er voor inzetten om de zelfregulering van en het toezicht op de vastgoedtaxateurs samen met het bestuur, de beroepsgroep, stakeholders en medewerkers verder te ontwikkelen, zodat het voor alle partijen duidelijk is dat de taxateurs hun kwaliteit meer dan op orde hebben."

De huidige directeur van het NRVT, Mirande Waldmann, richt zich vanaf 1 juni voornamelijk op regelgeving en educatie.

Van Arkel was van 2006 tot begin 2018 algemeen directeur van de NBA. Van Arkel (1962) werkte eerst als algemeen directeur van de NOvAA en vanaf eind 2010, toen NOvAA en NIVRA als NBA in Amsterdam verder gingen, als algemeen directeur van de NBA. "Ik heb altijd met heel veel plezier en inzet voor de beroepsorganisatie en onze leden gewerkt, samen met alle collega's. Het traject van de fusie was inspirerend en spannend. De periode erna intensief. Na elf jaar is het tijd om verder te gaan en nieuwe wegen te bewandelen", aldus Van Arkel bij haar vertrek.

PTA

Het NRVT kwam onder meer voort uit het Platform Taxateurs en Accountants (PTA), dat begin 2012 werd opgericht in navolging van een publieke managementletter van de NBA over commercieel vastgoed, 'Zeg waar het op staat'. De NBA pleitte daarin onder andere voor het oprichten van een beroepsorganisatie voor taxateurs.

In het PTA spraken tien gerenommeerde taxateurs en vastgoedaccountants, onder leiding van dr. Jan Vis, op persoonlijke titel over de kwaliteit van taxatierapporten en de samenwerking tussen accountants en taxateurs. De PTA-aanbevelingen werden al snel na publicatie door AFM, DNB en de banken onderschreven.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.