Nieuws

Platform Taxateurs en Accountants opgeheven

Het Platform Taxateurs en Accountants (PTA) is deze week opgeheven. Aanleiding is de oprichting van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) per 1 januari 2016.

Het PTA heeft de afgelopen jaren aanbevelingen gepubliceerd voor vastgoedtaxaties en bijhorende good practices. Deze zijn onlangs  voor het overgrote deel door het NRVT  overgenomen in haar reglement voor aangesloten taxateurs. Daarmee is de doelstelling van het PTA vrijwel gerealiseerd.

Als centraal register van vastgoedtaxateurs bewaakt het NRVT het publiek belang van vastgoedwaarderingen. Het NRVT registreert gekwalificeerde taxateurs en waarborgt en bevordert de onafhankelijkheid, integriteit en kwaliteit van deze Register-Taxateurs.

Kwaliteit en samenwerking

Het Platform Taxateurs en Accountants werd begin 2012 opgericht, in navolging van de publieke managementletter van de NBA over commercieel vastgoed Zeg waar het op staat. De NBA pleitte daarin onder andere voor het oprichten van een beroepsorganisatie voor taxateurs.

In het PTA spraken tien gerenommeerde taxateurs en vastgoedaccountants, onder leiding van dr. Jan Vis, op persoonlijke titel over de kwaliteit van taxatierapporten en de samenwerking tussen accountants en taxateurs. De PTA-aanbevelingen werden al snel na publicatie door AFM, DNB en de banken onderschreven.

Vanwege de opheffing van het PTA heeft de NBA inmiddels een werkgroep vastgoedaccountants ingesteld. Ook heeft de NBA reeds een lid mogen voordragen voor de Centrale Raad van de nieuwe NRVT. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.