Nieuws

APG gaat vrouwelijke medewerkers gelijk belonen

Pensioenuitvoerder APG gaat de lonen van vrouwelijke medewerkers verhogen zodat vrouwen hetzelfde verdienen als mannen in vergelijkbare functies.

Dat meldt APG. Ruim 125 vrouwelijke medewerkers van de pensioenuitvoerder hebben vandaag een brief ontvangen waarin staat dat hun salaris per 1 juni wordt verhoogd. Hun beloning wordt op hetzelfde niveau gebracht van mannelijke collega's met vergelijkbare functies, ervaring en dienstjaren. APG zegt ook maatregelen te nemen om dit thema "duurzaam op te lossen".

Bij de pensioenuitvoerder werken ongeveer drieduizend medewerkers, waarvan 960 vrouwen. Uit eigen onderzoek van APG bleek onlangs dat vrouwelijke werknemers bij APG in Nederland gemiddeld 2,2 procent minder salaris ontvangen. Ruim 125 vrouwelijke medewerkers krijgen per 1 juni een salarisverhoging. Dat is 13 procent van het totale aantal vrouwelijke medewerkers. Bij de overige 87 procent is er volgens APG geen verschil in loon met vergelijkbare mannelijke medewerkers.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.