Nieuws

Minister wil in gesprek met KNVB over aanbevelingen NBA

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport gaat in gesprek met de KNVB over de zorgelijke financiële situatie van voetbalclubs.

Gisteravond heeft Tweede Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks een motie ingediend waarin zij de regering verzoekt de aanbevelingen van de NBA in de open brief betaald voetbal over te nemen. De motie wordt echter aangehouden omdat de minister eerst in gesprek wil met de KNVB.

In de motie wordt de regering verzocht bij de KNVB aan te dringen op het vereisen van een positief eigen vermogen binnen een afzienbare termijn. Bij voetbalclubs moet worden aangedrongen op het overnemen van de aanbevelingen van de NBA.

"Ik zie het vraagstuk, want ook dit thema hebben wij gewisseld in het debat", aldus minister Bruins. "Het is duidelijk dat voetbalclubs bij financiële problemen aankloppen bij gemeenten. Die waarschuwing van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants is ook bij mij bekend. Voordat ik deze motie wil omarmen, zou ik eerst met de KNVB in gesprek willen gaan, zonder dat ik daar een bepaalde richting aan wil geven. Ik zou dus graag, als stap twee na ons debat, eerst met de KNVB dat gesprek willen voeren en u daarover dan terugkoppelen. Tot die tijd zou ik de indieners willen vragen om de motie aan te houden."

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.