Nieuws

Minister ontbindt ICT-contract met Deloitte

Het kabinet stopt met een ICT-project dat de inhuur van personeel van buiten eenvoudiger had moeten maken, omdat uitvoerder Deloitte al meerdere malen de deadline voor het opleveren niet zou hebben gehaald.

Verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen zegt vanwege de vertraging het contract per direct op. De invoering van het systeem, 'DigiInhuur', zou naar schatting ruim 6 miljoen euro gaan kosten. Daarvan is bijna driekwart al uitgegeven. Het is nog onduidelijk hoeveel van die schade het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op Deloitte kan verhalen.

Het bureau dat waakt voor het ontsporen van ICT-projecten van de rijksoverheid waarschuwde de minister vorig jaar al dat DigiInhuur dreigde mis te lopen. Maar Van Nieuwenhuizen gunde Deloitte, dat beloofde eind maart te kunnen opleveren, nog wat tijd. Dat deed ze afgelopen voorjaar meermaals opnieuw, maar volgens het ministerie zonder resultaat. DigiInhuur moest eind dit jaar helemaal werken, maar dat leek er al niet in te zitten. Eind vorig jaar bleken de kosten van het ICT-project bovendien veel hoger uit te vallen dan gedacht. Daarop perkte de minister de reikwijdte en het budget al in.

Deloitte zegt in een reactie geen uitspraken te doen over cliëntaangelegenheden. Van Nieuwenhuizen licht de Tweede Kamer na de zomer in "over de vervolgstappen", schrijft ze aan de Kamer.

Bron: ANP/Accountant.nl

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.