Nieuws

Online psychotherapie voor gestreste Britse accountants

Jonge Britse accountants kunnen sinds kort gebruikmaken van Kooth, een app waarmee jonge accountants anoniem in contact worden gebracht met psychotherapeuten en met elkaar.

Dat blijkt uit een persbericht van Chartered Accountants Benevolent Association (Caba). Kooth is een applicatie van het bedrijf XenZone, een bedrijf dat zich bezighoudt met het aanbieden van psychologische hulp in digitale omgevingen. Kooth, hun vlaggenschip, is sinds kort beschikbaar gesteld voor alle leden van de Britse beroepsorganisatie voor accountants (ICAEW), studenten accountancy, werknemers van de beroepsorganisatie en hun eerstegraads familieleden. De toegang is gratis voor iedereen tussen de 11 en 25 jaar oud.

Caba zegt de samenwerking met Xenzone te hebben opgezocht vanwege een onderzoek dat zij in april publiceerde, waaruit bleek dat slechts 2 procent van de Britse accountants geen last heeft van stress. Bijna de helft van de accountants ervaart veel te hoge werkdruk en veel accountants verliezen vrienden en hebben geen tijd meer voor hobby's. Het overgrote deel van de accountants die stress ervaren is onder de 45.

"Door onze samenwerking met XenZone hebben accountants en hun kinderen 24 uur per dag toegang tot zelfhulpmaterialen en tot hulpmiddelen voor het stellen van doelen en het volgen van hun stemming. De online service biedt gemodereerde live forums, waarop het mogelijk is om te chatten met elkaar en met therapeuten", aldus Caba.

Dagelijks worstelen

MaryJane Gunn, support manager bij Caba: "Ons onderzoek laat zien dat jonge mensen dagelijks worstelen met stress en ongelukkig en angstig kunnen zijn. We hopen dat onze samenwerking met XenZone en het aanbieden van Kooth en haar diensten aan ICAEW-leden en hun kinderen echt zal helpen om de druk op jongeren te verminderen. We weten ook dat vaak jongere mensen binnen dit beroep geen hulp vragen uit angst om zwakte te tonen. We hopen dat dit nieuwe partnerschap een anonieme uitlaatklep biedt waar ze zich tot kunnen wenden, waardoor ze niet langer alleen hoeven te lijden."

Volgens het Financieele Dagblad breidt Kooth ook graag uit naar Nederland. "Ons businessmodel is klinisch bewezen en is internationaal uit te bouwen. Het enige wat we nodig hebben om Kooth uit te rollen zijn psychotherapeuten die de lokale taal spreken", zegt Spencer Brace, verkoopmedewerker van Kooth, tegen het FD.

NBA Young Profs

Mid-2018 bleek uit een onderzoek van Nyenrode Business Universiteit en NBA Young Profs dat ook Nederlandse jonge accountants problemen ervaren door te hoge werkdruk. Het leidde eind 2018 tot een open brief van de NBA Young Profs, waarin zij de hoop uitspraken dat kantoren het probleem hoog op de agenda houden.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.