Nieuws

'Toch geen restricties buitenlands moederbedrijf bij NOW-steun'

Buitenlandse moederbedrijven van Nederlandse ondernemingen die tussen juni en september gebruik hebben gemaakt van de NOW-regeling mogen toch bonussen uitbetalen, dividend uitkeren en eigen aandelen inkopen, zonder dat dit gevolgen heeft voor de loonsubsidie die Nederlandse dochterondernemingen ontvangen.

Dat meldt de NOS op basis van stukken die de publieke omroep heeft ingezien. De uitzondering geldt niet als het buitenlandse moederbedrijf zelf loonsteun in Nederland heeft aangevraagd. Volgens de NOS is de uitzondering gemaakt op aandringen van het bedrijfsleven.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in een reactie aan de NOS laten weten dat de uitzondering is gemaakt om de werkgelegenheid in Nederland te beschermen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.