Nieuws

7000 nieuwe NOW-aanvragen sinds lockdown

Sinds de tweede lockdown is aangekondigd heeft uitkeringsinstantie UWV 7000 nieuwe aanvragen voor het doorbetalen van loon binnengekregen van werkgevers. Voor de derde NOW-regeling zijn sinds 16 november in totaal 65 duizend aanvragen gedaan, waarvan 55 duizend zijn goedgekeurd.

In totaal heeft het UWV nu 1,2 miljard euro aan voorschotten uitgekeerd. Het opgegeven verwachte omzetverlies is gemiddeld 55 procent. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

Het loket voor de derde aanvraagperiode was aanvankelijk open tot en met zondag 13 december. Nadat het kabinet maandagavond 14 december bekendmaakte dat Nederland voor een tweede maal op slot ging, heropende het loket dinsdag 15 december. Werkgevers die vanwege de nieuwe maatregelen om de coronavirusuitbraak in te dammen alsnog een NOW-aanvraag wilden indienen, kunnen dat tot en met zondag 27 december doen.

De derde NOW-steunmaatregel geldt voor de maanden oktober tot en met december en voor ondernemers die minimaal 20 procent omzetverlies hebben over die periode. Werkgevers krijgen maximaal 80 procent van de loonkosten vergoed bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

Werkgevers die geen aanvraag hebben ingediend voor de tweede NOW-regeling kunnen zelf kiezen over welke periode het omzetverlies moet worden berekend. Dat is de periode oktober tot december, november tot januari of december tot februari. Zo kunnen ze in hun keuze rekening houden met de nieuwe lockdown, aldus het UWV. Voor werkgevers die al wel gebruik hebben gemaakt van de tweede NOW-regeling moet het omzetverlies aansluiten op de vorige periode van omzetverlies.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.