Nieuws

DNB voorstander Sustainability Standards Board van IFRS

DNB ondersteunt de plannen van de IFRS Foundation voor het opzetten van een Sustainability Standards Board.

De IFRS publiceerde in september een consultation paper om het animo te peilen voor wereldwijde rapportagestandaarden op het gebied van duurzaamheid. De Nederlandsche Bank laat in haar reactie weten de IFRS "bij uitstek" de partij te vinden om die standaarden op te stellen.

"Het is van belang dat op korte termijn betrouwbare en goed vergelijkbare duurzaamheidsinformatie wordt opgenomen in jaarverslagen, in aanvulling op de al beschikbare financiële informatie. Zodat beleggers, aandeelhouders en andere stakeholders goede data hebben om zich op te kunnen baseren bij het inschatten van de risico’s van klimaatverandering en biodiversiteitsverlies, en om bij te kunnen dragen aan het halen van de klimaatdoelen van Parijs", aldus DNB.

DNB vindt het belangrijk dat er vaart wordt gemaakt met de plannen, en dat in standaarden wordt opgenomen dat het niet alleen de impact van duurzaamheidsuitdagingen op het betreffende bedrijf zelf betreft, maar ook de impact van het bedrijf op de omgeving. DNB: "Daarnaast moeten de standaarden ruimte bieden voor uitbreidingen door individuele jurisdicties. Ook is het van belang om na klimaat te kijken naar andere duurzaamheidsuitdagingen zoals het verlies van biodiversiteit. En moeten de nieuwe duurzaamheidsstandaarden in overeenstemming worden gebracht met de huidige financiële IFRS standaarden en vice versa."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.