Nieuws

Overheid en kredietverzekeraars verlengen herverzekering

De overheid en de kredietverzekeraars gaan zes maanden langer optreden als herverzekeraar voor uitstaande en toekomstige leverancierskredieten die verzekerd zijn bij de Nederlandse kredietverzekeraars. De Europese Commissie is akkoord met de verlenging tot en met 30 juni 2021.

De noodzaak tot verlenging is door de nieuwe lockdown alleen maar duidelijker geworden. Doel van de regeling is dat het voor bedrijven mogelijk blijft om op krediet te bestellen bij leveranciers. Door de verlenging houden ze voorlopig toegang tot leverancierskrediet en werkkapitaalfinanciering.

Sinds de herverzekering in juni van dit jaar formeel van start is gegaan, ontvangt de Nederlandse overheid maandelijks uitgebreide rapportages van de verzekeraars. Hieruit blijkt dat de maatregel tot nu toe het beoogde effect heeft gehad. Namelijk het voorkomen van het grootschalig verlagen en intrekken van kredietlimieten door een toegenomen kredietrisico.

De schades lopen sinds de zomer wel weer iets op, maar mede dankzij het pakket aan overheidsmaatregelen blijft de verwachte toename van het aantal faillissementen uit.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.