Nieuws

Opnieuw inval bij ABN AMRO in Frankfurt in fraudezaak

De Duitse autoriteiten zijn donderdagochtend opnieuw binnengevallen bij het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt. Volgens openbare aanklagers uit Keulen gaat om een actie in verband met een al jaren lopende zaak over dividendfraude.

Het onderzoek heeft betrekking op zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt. Dat kost de belastingdiensten geld. Ook andere banken en financiële dienstverleners worden onder de loep genomen in deze fraudezaak.

Een woordvoerder van ABN AMRO bevestigde de inval, nadat meerdere Duitse media hierover met berichten naar buiten waren gekomen. Volgens de zegsman werkt de bank volledig mee aan het onderzoek. ABN AMRO heeft over de kwestie enkele jaren geleden zelf contact gezocht met officieren van justitie in Frankfurt en Keulen. Een voorziening voor achterstallige belastingclaims is er niet, wel heeft de bank eerder een voorziening voor eventuele juridische kosten genomen.

In november brachten de autoriteiten ook al een bezoek aan het kantoor in Frankfurt. Destijds zijn ook huiszoekingen gedaan in meerdere woningen in Duitsland. Volgens een verklaring van de Duitse justitie deden in november ongeveer honderd opsporingsambtenaren mee aan de invallen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.