Nieuws

IIRC consulteert herziene IR-raamwerk

De International Integrated Reporting Council (IIRC) is een consultatie gestart voor herziening van het '<IR> Framework', het in 2013 geïntroduceerde verslaggevingsraamwerk voor de geïntegreerde rapportage van financiële en niet-financiële prestaties.

Het is de eerste herziening van het raamwerk voor integrated reporting sinds de introductie. De herziene versie bevat voorstellen om te bevorderen dat ondernemingen niet alleen laten zien hoe het verdienmodel leidt tot waardecreatie, maar ook rapporteren over waardebehoud of -vernietiging. Uit eerder onderzoek van de IIRC bleek dat bedrijven regelmatig negatieve effecten niet of afgezwakt rapporteren en positieve resultaten uitvergroten. Het herziene raamwerk moet die balans verbeteren.

Daarnaast worden belangrijke aspecten van het raamwerk verduidelijkt, zoals het verschil tussen de termen 'output' en 'outcomes', met behulp van illustratieve voorbeelden en visuele technieken.

Rondetafels en online enquête

IIRC-partners organiseren wereldwijd twintig virtuele rondetafels om het herziene raamwerk te bespreken. Op 26 mei werd de Nederlandse rondetafel gehouden door Nyenrode Corporate Governance Institute, de NBA, het IIRC, ABN AMRO en Frank Bold. Tijdens die rondetafel bleek dat de voorgestelde aanpassingen op steun kunnen rekenen van de deelnemers.

De IIRC roept belanghebbenden daarnaast op om op de consultatie te reageren via een online enquête. Reageren kan tot 19 augustus 2020. Het definitieve herziene raamwerk zal in december van dit jaar worden gepubliceerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.