Nieuws

NBA Helpt: vragen over concernbegrip NOW-regeling afgestemd met SZW

De vaktechnische helpdesk van de NBA krijgt veel vragen over het concernbegrip in de NOW-regeling. Na overleg met het ministerie van SZW zijn die FAQ's in een document bij elkaar gevoegd.

De NOW-regeling wordt in principe op concernniveau toegepast. Per 1 mei is echter een extra artikel aan de regeling toegevoegd, dat toepassing van de subsidie op werkmaatschappijniveau mogelijk maakt.

De vaktechnische helpdesk van de NBA, onderdeel van het NBA Helpt-platform, krijgt veel vragen over de interpretatie van het concernbegrip in de regeling. In het contact tussen de NBA en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een hele reeks vragen daarover afgestemd. De helpdesk heeft de status en de antwoorden op die vragen nu samengevoegd in een pdf-document, dat leden kan helpen.

Het aanvraagtijdvak voor de eerste tranche van de NOW-regeling staat nog open tot en met vrijdag 5 juni.

Webinar NOW-regeling

Het concernbegrip komt ook terug in het NBA Helpt-webinar over de NOW-regeling in de praktijk, dat op donderdag 11 juni aanstaande wordt gehouden (15.00-16.30 uur). In dit webinar staan de verslaggevingsaspecten rondom de regeling centraal, maar ook de ethische discussie over het gebruik van de regeling wordt gememoreerd. Daarnaast wordt een update gegeven over de komende standaarden, protocollen en accountantsverklaring bij de NOW-regeling.

Het webinar voorziet in een grote behoefte; inmiddels hebben al meer dan duizend leden zich aangemeld. Informatie over het programma en aanmelden is te vinden via de website van de NBA.

Een tweede webinar over de NOW-regeling, dat met name ingaat op de verantwoording, wordt gehouden op 8 juli 2020.

De FAQ's en andere informatie over de NOW-regeling zijn vanaf vandaag beschikbaar op een apart gedeelte van het NBA Helpt-platform: Helpdesk NOW-regeling.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.