Nieuws

Advocaten en notarissen doen flink beroep op NOW-regeling

Honderden advocaten- en notariskantoren hebben loonsubsidie aangevraagd via de eerste NOW-regeling. In totaal gaat het om een bedrag van zeker 13,5 miljoen euro, zo meldt de vaksite Advocatie.

Uit het onlangs openbaar gemaakte register van aanvragen voor de eerste tranche van de NOW-subsidie blijkt dat zeker 450 advocatenkantoren en bijna honderd notariskantoren een beroep hebben gedaan op de NOW-regeling.

Veel strafrechtadvocaten zagen door de plotselinge sluiting van gerechtsgebouwen medio maart vrijwel al hun werk opdrogen, aldus Advocatie. Maar ook de nodige 'zakenkantoren' hebben loonsubsidie aangevraagd, uit vrees voor onzetverlies. Daarbij zitten ook kantoren uit de top 50 van advocatenpraktijken in Nederland. Het FD signaleert in een rondgang langs de grote advocatenkantoren dat verschillende daarvan de broekriem moeten aanhalen.

In totaal hebben circa 139.000 bedrijven van de eerste NOW-regeling gebruik gemaakt. Kort geleden wist AccountancyVanmorgen te melden dat zo'n drie procent van de accountantskantoren een beroep heeft gedaan op de subsidie. Daarmee is volgens AV een bedrag gemoeid van circa anderhalf miljoen euro. Veel accountants hebben het door de coronacrisis juist extra druk.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.