Nieuws

Margreeth Kloppenburg: 'Auditpedia is van niemand en van iedereen'

In de podcast-reeks Vitamine A geeft Margreeth Kloppenburg een toelichting op 'Auditpedia', een nieuw contentplatform en online leeromgeving voor accountancystudenten.

Auditpedia heeft veel kenmerken van Wikipedia, maar is specifiek gericht op het accountantsberoep. Het platform moet naast vaktechnische kennis ook achtergrondinformatie gaan bieden over de beroepsgeschiedenis, beroepsethiek en beroepseer.

Initiatiefnemer Margreeth Kloppenburg wil ook maatschappelijk relevante thema's aan de orde stellen op het platform. "Denk aan fraude, duurzaamheid, niet-financiële informatie." Zij ziet Auditpedia als een initiatief ter "versterking van de communities en faculties" van de NBA. "Het is van niemand en tegelijk is het van iedereen."

Het platform bevindt zich nu nog in een ontwikkelfase. Om te starten heeft Kloppenburg van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap een subsidie gekregen van honderdduizend euro.

De Vitamine A-podcasts zijn te beluisteren via Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, Pocket Casts, Stitcher, Deezer, Overcast en Tune In. Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

Vitamine A #9: AuditPedia: de Wikipedia voor accountants.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.