Nieuws

NBA-webinar over fraudesignalen bij steunmaatregelen

De NBA organiseert op 28 januari een webinar over fraudesignalen bij steunmaatregelen. Inmiddels hebben al meer dan elfhonderd deelnemers zich ingeschreven.

Misbruik van de steunmaatregelen van het kabinet, die zijn ingevoerd vanwege de coronacrisis, is een onderwerp dat tijdens eerdere NBA Helpt-webinars al vaak ter sprake kwam. Reden om het nu als centraal thema te bespreken, aldus de NBA. 

De verantwoording van de verleende NOW-steun kan de relatie tussen accountant en opdrachtgever onder druk zetten, zo blijkt. Sandra Schreuder, voorzitter van de Accountantskamer, gaat tijdens het webinar in op de aansprakelijkheid van de accountant en de lessen die accountants kunnen leren 'uit Zwolle'. In het FD gaf Schreuder recent aan te vrezen voor een hausse aan tuchtzaken, als gevolg van de steunmaatregelen van het kabinet. 

Aan het webinar wordt verder meegewerkt door Rob Bergmans (accountant en partner Deloitte), Milo Cremers (adviseur handhaving bij UWV), Imke van Maurik (financieel specialist opsporing zorgfraude bij Inspectie SZW), Joeri Frietman (adviseur en trainer) en Suzanne Visser (Anti Money Laundering Specialist bij Anti Money Laundering Centre). De presentatie van het webinar is opnieuw in handen van Gerrit Heijkoop.

Aan het slot van de online sessie is er ruimte voor de beantwoording van vragen van deelnemers. Inmiddels hebben al ruim elfhonderd belangstellenden zich ingeschreven voor het webinar, maar aanmelden is nog mogelijk. Het webinar wordt op 28 januari gehouden van 15.00-16.30 uur.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.