Nieuws

BDO: jaarcijfers ziekenhuizen deels vertraagd door corona

De coronapandemie zorgt bij een aantal ziekenhuizen voor een latere oplevering van de jaarrekening. Daarom komt BDO later met de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen.

BDO publiceert de benchmark traditiegetrouw medio oktober, maar een aantal ziekenhuizen heeft de jaarrekening over 2020 later dan normaal opgeleverd. Daarom wordt het rapport nu op 16 november gepubliceerd.

"Wij constateren dat de vertraging in de publicatie van de jaarcijfers grotendeels het gevolg is van de coronapandemie. Bij diverse ziekenhuizen bestaat nog onzekerheid over de financiële regelingen voor zowel de boekjaren 2020 als 2021", aldus Frank van der Lee, BDO-partner en voorzitter van de branchegroep Zorg van BDO. "Het is jammer dat ziekenhuizen die bij de coronapandemie in de frontlinie hebben gestaan, en zonder aarzeling het maximale hebben gedaan, lang moeten wachten op zekerheid over de financiële gevolgen daarvan."

In de jaarlijkse benchmark onderzoekt BDO de financiële performance van alle algemene ziekenhuizen in Nederland. De resultaten worden gesplitst naar omvang (klein, middelgroot en groot) en tonen de cijfers van individuele ziekenhuizen. BDO rangschikt de 64 algemene ziekenhuizen op basis van hun financiële performance over 2020 en geeft duiding bij de resultaten.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.