Nieuws

Magazine: Auditpedia, cyberveiligheid en terug naar kantoor

In het nieuwe nummer van het NBA-magazine Accountant schetst 'founding mother' Margreeth Kloppenburg de stand van zaken rondom Auditpedia, een nieuw platform voor het ontsluiten van kennis over de maatschappelijke rol van de accountant.

"We moeten beter met elkaar communiceren, echt naar elkaar luisteren. Dat zou al enorm helpen. Of nog beter: laten we concreet meer dingen samendoen", aldus Kloppenburg, die met het Auditpedia-project, vooral gericht op studenten, het geluid van professionals beter wil laten horen. Op 13 november organiseert zij een 'content hackathon', met als doel samen te werken aan de content van het platform.  

Cyberveiligheid

De ongelijke strijd tussen bedrijven en cybercriminelen komt in het nieuwe magazine aan de orde vanuit de optiek van een aantal accountants in business. Ook wordt nader ingegaan op het plan van NOREA om een IT-auditverklaring in te voeren.
Een aantal grote en middelgrote accountantskantoren geeft inzicht in hoe zij omgaan met 'terug naar kantoor', nu de coronamaatregelen daarvoor weer ruimte bieden. Wat betekent dat voor thuiswerkdagen, QR-codes, arbeidsvoorwaarden en hybride oplossingen?

Online te lezen

Het nieuwe NBA-magazine ligt deze week bij abonnees in de bus. Het blad is ook online te lezen via Accountant.nl en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload. Helaas is in de gedrukte versie van het magazine een aantal cijfers weggevallen in de rubriek 'Becijferd' op pagina 51. De juiste versie van die infographic-rubriek is hier te bekijken.

Bekijk de sneak preview van het magazine ook op LinkedIn.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.