Nieuws

Staatssecretaris doet laatste oproep tot aanvragen afrekening NOW1

Demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Dennis Wiersma roept via een videoboodschap ondernemers op hun aanvraag voor een afrekening van de NOW1-regeling op tijd in te dienen.

31 oktober is de laatste datum waarop de aanvraag voor een definitieve afrekening van de NOW1-regeling kan worden aangevraagd. "Het blijft een voorschot en daar hoort een eindafrekening bij. Het is echt belangrijk dat u de deadline niet mist", aldus Wiersma. "De gevolgen kunnen vervelend zijn, dan wordt de subsidie op nul gezet. Wacht daarom niet langer." Wiersma doet de oproep via diverse sociale media, waaronder LinkedIn.

Zorg

Eerder deze week bleek dat ruim een kwart van de circa 140.000 bedrijven die in de eerste ronde loonsteun (NOW1) hebben ontvangen, daarvoor nog geen vaststelling hebben aangevraagd. In de afgelopen maanden hebben uitvoerder UWV en het kabinet meerdere keren hun zorgen geuit over het beperkte aantal werkgevers dat al een aanvraag had ingediend.

Informatie over de afrekening van de NOW1-regeling is beschikbaar via het UWV. Ook ondernemers die nog wachten op een accountantsverklaring of derdenverklaring moeten uiterlijk 31 oktober de aanvraag indienen, benadrukt het UWV.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.