Nieuws

Vastgoedreus Evergrande onderuit in Hongkong na handelshervatting

Het in geldnood verkerende Chinese vastgoedconcern Evergrande ging donderdag hard onderuit op de beurs in Hongkong na de hervatting van de handel in het aandeel. Een belangrijke oorzaak daarvan is het afketsen van de verkoop van een deel van de vastgoedtak van het concern.

Beleggers konden meer dan twee weken niet handelen in Evergrande vanwege overnamegesprekken met branchegenoot Hopson Development, die volgens Chinese media omgerekend 4,3 miljard euro wilde neerleggen voor een belang van 51 procent in de vastgoedbeheertak van Evergrande.

Evergrande, dat kampt met een schuldenlast van ruim 260 miljard euro, bevestigde dat de gesprekken met Hopson zijn beëindigd. Evergrande twijfelde of Hopson wel aan alle voorwaarden had voldaan om een bod te doen op de vastgoedbeheertak Evergrande Property Services. Evergrande raakte tussentijds meer dan 11 procent aan waarde kwijt.

Betalingsverplichtingen

Evergrande heeft hard geld nodig om aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Het bedrijf miste in de afgelopen weken al drie deadlines voor rentebetalingen op leningen. Het concern heeft nog tot zaterdag 23 oktober de tijd om de rente op een van deze leningen te betalen. Lukt dat niet dan is de wachttijd van dertig dagen na de deadline verstreken en wordt het bedrijf officieel als wanbetaler bestempeld. De Chinese overheid en de centrale bank van het land hebben herhaaldelijk verzekerd dat de problemen in de vastgoedsector geen bedreiging zullen vormen voor het hele financiële systeem.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.