Nieuws

Coalitie wil NOW terug als coronamaatregelen langer duren

Als de coronamaatregelen - zoals nu wordt verwacht - langer dan drie weken duren, dan moeten bedrijven volgens de coalitiepartijen ook een beroep kunnen doen op loonsteun van de overheid.

VVD, D66, CDA en ChristenUnie bepleiten de terugkeer van de zogenoemde NOW-regeling tijdens een debat over het economisch steunpakket op woensdag, bevestigen partijen na berichtgeving door de NOS.

"Als deze beperkingen langer gaan duren dan de aangekondigde drie weken, dan is extra steun voor ondernemers nodig", zegt VVD'er Thierry Aartsen. "In dat geval moet de loonsteun terugkomen en uitstel van belasting weer mogelijk worden."

"We moeten ondernemers helpen", zegt D66-Kamerlid Romke de Jong. "Anders gaan gezonde bedrijven die worden getroffen door coronamaatregelen kapot. Dat is niet eerlijk." Ook hij bepleit uitstel van belastingen. Volgens de D66'er kan je "niet van ondernemers verwachten dat ze belasting terug gaan betalen, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe steun moeten aanvragen".

Het kabinet heeft eerder al gezegd dat de loonsubsidie een mogelijkheid is als de 'milde lockdown' langer duurt. "Mocht het tegenvallen, mocht het toch langer duren dan drie weken, dan hebben we in onze achterzak onze instrumenten, waaronder de NOW", zei minister Stef Blok (Economische Zaken) op de dag dat het kabinet de steunregelingen bekendmaakte.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.