Nieuws

Kiezer kan stemmen op twee accountants

De kiezer kan vandaag bij de Tweede Kamer-verkiezingen ook stemmen op een accountant. Maar dat is wel even zoeken op het reusachtige stemformulier.

Liefst 33 partijen doen vandaag mee aan de verkiezingen. Wie als accountant graag wil stemmen op een beroepsgenoot, kan terecht bij twee registeraccountants op de kandidatenlijsten.

Bij D66 staat Ojanne de Vries-Chang uit Heerenveen op plek nummer 40. Als zelfstandig accountant werkt zij bij voorkeur voor de publieke sector of het onderwijs. "Als registeraccountant zie ik de waarde van heldere kaders en regels die voor iedereen gelden en haar waarde behouden wanneer deze worden voorgeleefd en gehandhaafd", aldus De Vries-Chang. "Ik bouw aan de juiste kaders wanneer diversiteit en inclusie gemeengoed zijn en mensen in staat stelt hun eigen leven, als onderdeel van de samenleving, in te richten."

Bij de ChristenUnie is kandidaat nummer 30 Arend Palland uit Hattem, nu senior manager bij KPMG en lid van de CU-fractie in zijn woonplaats. Duurzaamheid vindt hij een heel belangrijk thema. "We moeten investeren in de toekomst door het energieneutraal maken van de gemeentegebouwen en investeringen in duurzame energie. Ook het solide op orde brengen van de gemeentefinanciën is belangrijk."

Gezien de peilingen lijkt het alleen met een groot aantal voorkeursstemmen haalbaar voor beide beroepsgenoten om een plek in het parlement te bemachtigen. Maar wie weet, de NBA telt ruim 22.000 leden.

Naast accountants staan er op de kandidatenlijsten ook enkele registercontrollers, diverse consultants en een bestuurslid van een middelgroot accountantskantoor.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.