Nieuws

Accountancy Europe verwelkomt nieuwe richtlijnen duurzaamheidsrapportage

Accountancy Europe is blij met de introductie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en wil graag meewerken aan de succesvolle implementatie van de nieuwe richtlijnen op het gebied van duurzaamheidsrapportage.

"De onlangs uitgebrachte Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) zal een belangrijke rol spelen bij het realiseren van de Europese Green Deal. De Europese Unie (EU) heeft passende standaarden voor duurzaamheidsverslaglegging nodig om te voldoen aan de CSRD en om uiteindelijk deze openbare beleidsdoelstellingen te bereiken. We ondersteunen de agenda voor duurzaamheidsverslaglegging al geruime tijd en zullen onze expertise blijven inbrengen om de CSRD succesvol te implementeren", aldus Accountancy Europe.

Volgens KPMG zijn er veel bedrijven die flinke stappen moeten maken om te voldoen aan de nieuwe richtlijn. "Het merendeel van de bedrijven die zich vanaf 2023 moet houden aan deze nieuwe EU-regels is hier nog lang niet klaar voor. Zelfs niet eens alle honderd grootste bedrijven van ons land rapporteren nu over duurzaamheid. Dat vereist veel actie en samenwerking in een relatief korte tijd. Ook voor de vele kleinere bedrijven. Waar de allergrootste bedrijven ter wereld in grote getale klimaatdoelstellingen vaststellen, blijkt uit onderzoek dat bijbehorende strategie en plannen nog niet uitgewerkt zijn. Met de invoering van de nieuwe EU-regels wordt greenwashing flink ingedamd", zegt Wim Bartels, partner Corporate Reporting bij KPMG.

Een expert van EY benadrukt in het Financieele Dagblad dat de snelheid waarmee de regels nu ingevoerd lijken te worden wel essentieel is voor de toekomst. Zo zegt Leo van der Tas, hoogleraar in Tilburg en bij EY de leidende expert op het gebied van boekhoudregels, dat die snelheid nodig is om te voorkomen dat er landen of regio's allemaal hun eigen standaarden maken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.