Nieuws

Loket vijfde periode NOW vanaf 6 mei open

Werkgevers die een aanvraag willen doen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf donderdag 6 mei terecht bij het UWV.

Het UWV heeft zich ingespannen om het loket eerder te kunnen openen dan oorspronkelijk gedacht, zodat werkgevers nog vóór de salarisbetaling van mei hun eerste voorschot binnen kunnen hebben. Werkgevers kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden april tot en met juni 2021. Het loket blijft open tot en met woensdag 30 juni.

De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Simulatietool

Ook voor de vijfde periode NOW heeft UWV een simulatietool online gezet die werkgevers helpt een goede inschatting te maken van hun situatie. Het UWV vergelijkt straks de daadwerkelijke loonsom in de maanden april tot en met juni met de loonsom in de referentiemaand, juni 2020.

Werkgevers bij wie de loonsom sindsdien is gedaald, kunnen met behulp van de simulatietool nu al zien welke gevolgen dit straks voor de definitieve berekening heeft. Dat kunnen ze meewegen bij het besluit om wel of geen NOW aan te vragen, aldus het UWV.

Alle informatie over de vijfde periode NOW is te vinden op de website van UWV.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.